پنج شنبه, 06 ارديبهشت 1403

جهت شرکت در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه: روس ها دارند می آیند

 

جهت شرکت در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه:

روس ها دارند می آیند

در نشستی که به همت وزارت امور خارجه و با حضور آقایان پروفسور ویکتور ملینیکوف رئیس شورای تجارت روسیه و ایران، آقای سید رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران، جناب آقای بهشتی عضو فعال اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران و صالح فر از وزارت امور خارجه و موسوی مطلق مشاور حقوقی از کانون وکلا برگزار گردید.

رئیس شورای تجارت روسیه و ایران اعلام نمودند که جای خالی میوه های ایرانی در بازار روسیه کاملاً مشهود است. ایشان اظهار نمودند که در دیداری که با آقای پوتین داشتند، آقای پوتین اعلام کردند که واردات محصولات کشاورزی و میوه و تره بار حتماً باید از ایران به روسیه بیشتر شود.

پروفسور ویکتور ملینیکوف از عدم حضور ایران در رسانه های روسیه و گفتگو در مورد فعالیت هایشان گله مند بودند و بیان نمودند که کشورهای ترکیه، آذربایجان، پرو ، پرتغال و اخیراً صربستان در رسانه های روسیه حضور پیدا کرده و خواستار افزایش روابط تجاری بین دو کشور بوده ولی تاکنون هیاتی از ایران برای افزایش روابط تجاری به روسیه سفر ننموده است.

ایشان اعلام کردند که در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه که در تاریخ 10 تا 8 سپتامبر در ایران برگزار می گردد حضور فعال خواهند داشت. این اولین همایش بین دو کشور بوده و تا به امروز بیش از 150 شرکت آمادگی خود را جهت حضور در این کمیسیون اعلام نموده اند. در این کمیسیون کارگروه های مختلفی در خصوص بیمه، کشاورزی و حمل و نقل وجود دارد. پروفسور ویکتور ملینیکوف پیشنهاد نمودند که باید کلیه تقاضاها در این کمیسیون مطرح گردد و در قالب تفاهم نامه ای بین وزیر نفت ایران و همتای روسی اش به امضاء برسد.

رئیس شورای تجارت روسیه و ایران بیان نمودند که در روسیه به علت سرمای زیاد تولید سیب درختی کم است و 40% سیب درختی مصرفی روسیه از لهستان وارد می شود. همچنین خیار و صیفی جات از مجارستان و اسرائیل و میوه هایی نظیر پرتقال، کیوی و لیمو نیز از کشورهای مختلف وارد این کشور می گردد. همچنین مصرف محصولات فرآوری شده، رب گوجه فرنگی و خرما نیز در روسیه زیاد می باشد . به دلیل عدم نهایی شدن تفاهم نامه قرنطینه دامی در خصوص کنسروهای گوشتی واردات این محصول با مشکل مواجه شده است که پیشنهاد می شود موضوع در کمیسیون مشترک حل و فصل شود.

ایشان اشاره نمودند که به دلیل فاصله زمانی کمتر بین ایران و روسیه نسبت به کشورهای دیگر امکان افزایش صادرات ایران به این کشور وجود دارد ولی پروازهای چارتر ایران و روسیه با مشکلات زیادی مواجه است که شرکت هوایی دو کشور باید این مشکلات را رفع نمایند.

موضوع دیگری که در مورد محصولات کشاورزی ایران در بین مردم و مسئولین روسیه وجود دارد بسته بندی نامناسب محصولات کشاورزی ایران و پایین بودن سطح نگهداری این محصولات است. پروفسور ویکتور ملینیکوف پیشنهاد نمودند که در صورت مذاکره با ایران بهتر است ایران با ترکیه در مورد بسته بندی محصولات کشاورزی خود به توافق و همکاری بپردازد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در پاسخ به گفته های پروفسور ویکتور ملینیکوف اعلام نمودند که بازارهای روسیه برای ایران ناشناخته نیست و در سال های گذشته ایران به طور محدود در این بازارها حضور داشته ولی به طور حرفه ای به فعالیت نپرداخته است. ایشان اعلام نمودند که روس ها به دلیل علاقه به خرید کالاهای ارزان قیمت از ایران اقدام به خرید محصولات از مرزنشینان با کیفیت و بسته بندی پایین می نمایند در حالیکه محصولاتی مانند گیلاس، انار، انگور، کیوی و سیب درختی با بسته بندی مناسب موجود بوده و سابقه صادرات به مسکو وجود دارد.

سید رضا نورانی یکی از مشکلات بین ایران و روسیه را مشکلات پولی و عدم وجود بانک ایران و روسیه بیان نمودند همچنین مشکل دیگر هزینه تعرفه گمرکی بالا در روسیه برای محصولات ایران است.

ایشان به واردکنندگان میوه روسی و شرکت های زنجیره ای پیشنهاد نمودند که با اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران که اعضای آن صادرکنندگان حرفه ای میوه در ایران هستند دیدار نمایند و کیفیت بسته بندی را از نزدیک مشاهده کنند که این بسته بندی از نظر اروپاییان قابل قبول بوده است.

آقای سید رضا نورانی در نهایت اعلام کردند که در اولین نشست بین وزیر نفت ایران و همتای روسیشان باید موضوعات و مشکلات بین دو کشور مطرح شود تا با رفع مشکلات موجود، صادرات انواع مواد غذایی و محصولات کشاورزی بین دو کشور امکانپذیر گردد در مورد قرنطینه کنسروهای گوشتی نیز باید دامپزشکی اقدامات لازم را در جهت رفع مشکل انجام دهد.